063 269 685‬ info@fokuscentar.rs

Otvorena i precizna komunikacija – veština povezivanja i uticaja

Otvorena  i precizna komunikacija je upravo nešto što izuzetno uspešni ljudi rade stalno. Aktivno slušaju, postaraju se da sagovornik da značenje komunikaciji upravo onako kako su to oni želeli i spremni su da daju povratnu informaciju na osnovu činjenica a ne svojih ličnih interpretacija. Jedina razlika između nas i super uspešnih među nama – skoro odličnih i odličnih – jeste u tome što odlični to čine svo vreme. Za njih ne postoji prekidač koji uključuje i isključuje brigu, empatiju i ukazivanje poštovanja. Prema svima se ponašaju isto – i svi to primete.

Sa ovim treningom ćemo unaprediti našu komunikaciju, postaćemo otvoreniji i tako više čuti mnogo kvalitetnijih informacija, bićemo precizniji u govori a sagovornici će da razumeju na način kako smo to i želeli. Moći ćemo da unapredimo našu saradnju, odnose kao i napredak u poslovanju sa efikasnijim korištenjem povratnih informacija.

Moduli:

Aktivno slušanje

Tako jednostavno zvuči a tako teško to praktično primenjujemo… Koliko smo puta saradnicima objašnjavali nešto i imali osećaj da to ne dopire do njih?

Na ovom treningu kroz odgovarajuće tehnike dobijamo iskustveno znanje kako da budemo pažljivi slušaoci i da „čujemo“ sve što je potrebno.

Slanje nedvosmislenih poruka

Različiti tipovi ličnosti imaju različite dominantne kanale komunikacije. Osposobićemo učesnike da prepoznaju te kanale i da pošalju poruku na pravi način kako bi je primaoc razumeo baš tako kako je to želeo pošiljaoc. Na žalost, mnogo je nerazumevanja upravo zbog različitog interpretiranja poslate poruke a to ćemo ovim treningom svesti na minimum.

Povratna informacija

Kultura povratnih informacija je prostor koji nam može omogućiti izuzetan napredak u svim segmentima što opet dovodi do povećanja efikasnosti i produktivnosti. Iskustveno prolazimo kroz mnoge vežbe kako bi nesmetano mogli dati povratnu informaciju sagovorniku bez ikakve bojazni da će je drugačije protumačiti od željenog cilja.

Veština povezivanja i uticaj

Kako da budemo na „istoj talasnoj dužini“ sa sagovornikom? Kako da uspostavimo odnos poverenja i razumevanja? Kako da nas čuje, razmisli i prihvati naš predlog, komentar, povratnu informaciju itd… Sve ovo radimo iskustveno kroz pažljivo kreirane tehnike.

Metodologija

Osnova treninga je interaktivnost i aktivno učešće svih učesnika kroz mnogo grupnih i individualnih aktivnosti.  Kombinujemo tehnike treninga i koučinga.

Pre samog procesa treninga možemo da uradimo i online assessment za svakog pojedinca.  

Način rada

Fizičko okupljanje

U vašim ili našim prostorijama

Online aktivnosti

Putem Zoom ili neke druge platforme

Kombinovano

Imamo iskustvo sa treninzima gde je jedan deo učesnika fizički prisutan u prostoru a drugi deo je online i učestvuje u radu. Tako da možemo garantovati za visok kvalitet treninga i u ovoj opciji.

Praćenje, Podrška i Evaluacija

Po završenom treningu izuzetno je važno  podstaći i podržati polaznike da primenjuju u praksi i trajno usvoje stečena znanja. U zavisnosti od vrste treninga i želje klijenta podršci pristupamo na više različitih načina:

Individualne koučing sesije

Po jedna individulana sesije tokom tri meseca nakon održavanja treninga

Folow up – Refresh radionice

Tri jednodnevne radionice u naredna tri meseca posle treninga

Nakon treninga

  • Bolje ćemo razumeti sagovornika i on nas
  • Davanje stimulativnog fidbeka
  • Unapredićemo odnose sa okruženjem
  • Bićemo efikasniji i produktviniji
  • Sve to ćemo moći koristiti i za unapređenje naše komunikacije sa porodicom, prijateljima…
  • Bolje rukovođenje
  • Produktivnija i efikasnija sredina
  • Veće poštovanje i uvažavanje
  • Svi polaznici dobijaju adekvatan materijal u pdf ili štampanom formatu.

Zajedno sa Vama postavljamo ciljeve i okvire treninga.

Za više informacija kontaktirajte nas

Nakon toga dobijate našu, potpuno personalizovanu ponudu, koja je izrađena samo za Vas.