063 269 685‬ info@fokuscentar.rs

Naš tim

 

Dragan Sandić

Rođen sam 1971 u Tuzli gdje završavam Gimnaziju Meša Selimović. Od prvog razreda OŠ član sam izviđačke organizacije, kojoj mnogo dugujem za sve u životu. U Periodu od 1997 do 2001 načelnik Saveza izviđača Srbije za osposobljavanje kadrova.

Brak mi je izviđački sa suprugom Biljanom, drugačije ne bi ni mogao ?. Imamo tri predivne devojke: Teodoru, Sofiju i Iskru. Trudimo se da što više budemo u prirodi i da živimo u skladu sa pravim vrednostima.

Poslednje tri godine strast mi je planinsko trčanje „Skyrunning“ što mi predstavlja pravi izazov i za duh i za telo ?. Mnogo je divnih ljudu uključeno u taj mladi sport a bogatstvo novih krajolika i prirode, koje se na taj način upoznaju, je pravi melem za dušu.

Takođe volim bicikliranje pa sa mojim MTB povremeno pravim ture od par stotina km. To je takođe potpuno novo opažanje svega. Kada prođete putem, kojim ste autom prije toga prošli više puta, potpuno drugačije ga vidite i doživite.

Osnivač sam i suvlasnik ISKON mode brenda koji se bavi proizvodnjom ekskluzivne i unikatne ručno rađene odeće isključivo od prirodnih materijala. Posle 8 godina rada, 2018. god. prestajemo da radimo na celom asortimanu odeće i usredsređujemo se na ručno tkan šal od vrhunskih prediva prirodnog porekla koje uvozimo iz Italije.

Sa ponosom ističem da je ISKON mode imao veliki doprinos popularizaciji ručnog rada i velikoj motivaciji mnogima da uđu u ovaj čarobni svet.

Izazov mi je da radim sa timovima. Verujem da to uspešno radim od svoje 15-te godine i prvih izviđačkih timova koje sam obučavao pa do sadašnjih dana i timova vrhunskih profesionalaca sa kojima radim kao trener ili kouč. Od uvijek sam bio neko ko je znao da dobro sluša pa je tako nastao i koncept FOKUS trening centra za lični i timski razvoj. Koncept koji ohrabruje ličnu sinergiju koja je osnovni preduslov i za timsku sinergiju. Koncept cjelovitosti fizičkog i umnog, ličnog i timskog.

Bilo da je individulni ili timski rad oslanjam se na NLP, gdje sam medjunarodno priznati trener, High Performance Team Coaching, PCM metodologiju tipova ličnosti, SHL kompetencije, principe agilnosti i stav u zdravom telu zdrav duh!

Dobro došli u FOKUS svet sinergije ličnog i timskog!

 

Danka Đukanović

Rođena sam blizu čuvene ćuprije na Drini u Višegradu. Da li zbog Andrića, Višegradske staze, Gimnazije ili sticajem okolnosti, na 18. rođendan promovišem prvu zbirku pesama „Melem za dušu“. Danas sam autor osam knjiga, a poslednja je iz oblasti popularne psihologije „Priručnik za neodlučne“ u izdanju Prometeja.

U želji da budem „melem za dušu“ upisujem Filozofski fakultet, smer psihologija i dobijam zvanje master psihologa, potom psihoterapeuta, a onda trenera i kouča. Sva ova zvanja su tu sa jednim ciljem – da se lično razvijam, a potom svoja znanja, iskustvo, otkrivine zamke i prečice podelim sa pojedincima i grupama. U svom radu se oslanjam na znanja iz primenjene psihologije, Organizacijsko kognitivno-bihejvioralnog koučinga, psihoterapijske pravce: Geštalt, REBT, ACT i TA.

Često ćete me sresti u omiljenim kafićima u Novom Sadu kako uživam u dobroj kafi, pišem, kreiram ili se družim sa dragim ljudima. Kreativne ideje su moje igračke i one me uvek obraduju i inspirišu, bilo da su tuđe ili moje.

Zaista verujem da bolji svet nastaje od pojedinaca koji rade na tome da, iz dana u dan, budu bolji. Dobro došli u FOKUS da zajedno stvaramo bolje pojedince i timove!